eng | est 




  Uudised
 
PAASTUMAARJAPÄEVA HELIHARDUS TALLINNA PIISKOPLIKUS TOOMKIRIKUS
24.03.2021

Paastumaarjapäeva helihardus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus 25. märtsil kell 17.00

Paastumaarjapäeval Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus jutustatakse lugu, mis juhtus enne, kui aeg sai täis ja sündinud Jeesuslaps mähitult pandi sõime. Jeesuse sündimise lugu saab oma päris alguse just ingel Gabrieli kuulutusest neitsi Maarjale. Kristuse kannatusajal ja päeval, mil Eesti rahvas meenutab ka oma rahva rasket küüditamist, toovad need kaks sündmust kokku seotuna esile lootuse ja rõõmu.
Helihardusega meenutame samuti 1 600 aasta möödumist Püha Hieronymuse surmast. Hieronymus tõlkis originaalkeeltest ladina keelde täispiibli Vulgata. See tõlge oli kuni 20. sajandini läänekiriku Pühakirja standardiks ja tänu sellele võime ka meie oma emakeeles lugeda Pühakirja. 


Muusikaline koostöö on Eesti Kirikute Nõukogu, festivali Musica Hymnis, Eesti Piibliseltsi ja Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse ühine panus, et teha rõõm ja äratundmine kõikidele kuuldavaks ja nähtavaks.
Helihardusel teenivad sõnaga: Toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru, Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus, Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson.
Sõnumit Jõululapsest ja kannatavast Kristuses toovad meieni Marje Singi, Anne Ellerhein-Metsala, Helmut Rosenvaldi, Johann Sebastian Bachi, Ludwig van Beethoveni, Jean Sibelise jt. muusika kaudu Ivo Posti, kontratenor, Leonora Palu, flööt, altflööt, Virgo Veldi, saksofon, Piret Aidulo, orel, Urmas Vulp, viiul, Taimi Kopli, viiul, Johanna Vahermägi, vioola, Meeme Saareväli, kontrabass ja Allar Kaasik, tšello, kes on ka heliharduse kunstiline juht.


Kõike saab vaadata Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse kodulehel  http://www.toomkirik.ee ja koguduse Facebooki lehel www.facebook.com/toomkogudus


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002