eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU JÕULULÄKITUS 2003

Armsad kaasmaalased!

Tulge ja vaadake... Jumal on siin, selles väikeses lapsukeses, kes sirutab Petlemmast oma käsi meie poole. “Te leiate”, ütleb evangelist Luukas, “lapsukese mähitud ja sõimes magavat – see on teile tunnustäheks”. Meie elu ja olemine sõltub just sellest tunnustähest, sellest kuulutusest: Täna on igaühe jaoks meie seast sündinud Päästja! Ta on just see väike lapsuke ja Ta on inimeseks saanud Jumal.

Tulge ja vaadake... Väike laps lamab sõimes. Ei ole Tal valitsuskeppi ega aujärge, Tema kuningriigi korraldus pole sarnane selle maailma omaga. Me kõik vajame tänast päeva, seda päeva, mil kõik tavapärane taandub. Täna on päev, mil iga perekond leiab iseenda ja samas leiame ka need inimesed, kes on eksinud, vigu teinud. Sest Jeesus on algusest peale üheskoos nõrkade, rõhutute, kannatajate, põlatute ja äratõugatutega.

Tulge ja vaadake... Tänane eriline päev pole mitte üksnes Jeesuse sündimispüha, täna on ka kogu inimkonna püha. Eriti just tasakaalu kaotanud ja sihitult eksleva inimkonna püha. Petlemmas sündides asus Kristus selgelt inimese poolele. Inimese heaks pani ta kõik kaalule. Säärane on Tema uskumatult tugev armastus, Tema nimi on Immaanuel, see tähendab: “Jumal on meiega!”, nagu kirjutab püha Matteus.

Jumala arm saatku, lohutagu ja hoidku meid alati ja igal pool!


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002