eng | est 




  Uudised
 
ESILINASTUS DOKUMENTAALFILM "ÜHENDAV USK"

 

Neljapäeval 18. aprillil 2013 esilinastus kinos Artis dokumentaalfilm “Ühendav usk”. Filmi produtsent on Kristiina Davidjants, stsenarist Aldur Vunk ja rezissöör Elo Selirand, teostaja Maagiline Masin OÜ. Dokumentaalfilmi valmimist toetas Eesti Kirikute Nõukogu.

Igale inimesele on tähtis küsimus, kas ja mida uskuda. Dokumentaalfilm “Ühendav usk” püüab avada ristiusu jõudmist Eestisse, kus varem valitsesid piirkondlikult erinevad uskumused. Esitatud on arheoloogide, kultuuriloolaste, rahvaluule- ja keeleteadlaste teadmisi ja huvitavaid vaatenurki ristiusu vastuvõtmisele ja selle sajanditepikkusele kujunemisloole. 

Visuaalne materjal võimaldab pilku heita rekonstruktsioonile Taarast ja hiitest, muinasaja lõpu ristripatsitele, vanadele kivikirikutele, väikestele puukirikutele, vennastekoguduse palvemajale ja setu tsässonatele.

Kõigil huvilistel on alates juunist võimalik saada dokumentaalfilmi DVD omanikuks. Sellekohast lisainformatsiooni leiab alates juunist Eesti Kirikute Nõukogu kodulehelt aadressil www.ekn.ee .

 

 



e-post: ekn(ät)ekn.ee

tel 646 1028


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002