eng | est 




  Uudised
 
PROJEKTI TEELISTE KIRIKUD 2013 REGISTREERIMINE
20.02.-05.03.2013

Eesti Kirikute Nõukogu kultuur-turismialane projekt Teeliste kirikud alustab uut hooaega. Selleks, et projekt võiks ka käesoleval aastal teostuda, palutakse Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikutel projektiga liituda. 

Registreerimine on avatud 20. veebruarist kuni 05. märtsini 2013. 

Teatmik Teeliste kirikud 2013 ja projekti veebilehekülg valmivad käesoleva aasta maikuuks. Teatmikke jagatakse kõigile kirikutele liikmeskiriku keskuste kaudu maikuu jooksul.

 

Projekt Teeliste kirikud on Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute ja kogudustevahelise koostöö projekt, mida koordineerib Eesti Kirikute Nõukogu.

Projekti eesmärgiks on levitada informatsiooni suvisel ajal huvilistele avatud Eestimaa kaunitest ja ainulaadsetest pühakodadest. Käesoleval aastal oodatakse projektiga liituma kõiki kirikuid, palvemaju ja kloostreid. Möödunud hooajal liitus projektiga 235 pühakoda. 

Teatmik on eesti- ja inglisekeelne ning sisaldab Eestis olevate pühakodade nimistut. Lisaks nimistule leiab teatmikus informatsiooni erinevate kristlike konfessioonide pühakodadest, mis teelisi lahkelt külla ootavad. Mitmete pühakodade juurde on märgitud lahtioleku, palvuste ja jumalateenistuste ajad. Kui lahtioleku aegu pole märgitud, siis on teelistel võimalik lisatud telefoninumbril helistada ning oma külastusaeg eelnevalt kokku leppida. 

Internetikeskkonnas on pühakodade juures lugeda ka hoone tutvustust, vaadata pildimaterjali, märgitud on kirikute lahtioleku, palvuste ja jumalateenistuste ajad. Veebileheküljel on informatsioon loetav eesti, inglise, saksa, soome, vene, rootsi ja prantsuse keeles.

Teatmikku jagatakse tasuta kirikute keskustes, projektis osalevates pühakodades ja turismiinfopunktides üle Eesti.

Teeliste kirikud 2013 infokiri (.pdf) »

Info:
Kaisa Kirikal

e-post: kaisa(ät)ekn.ee


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002