eng | est 




  Uudised
 
KIRIKUD OOTAVAD TEELISI

1. mail kell 15.00 esitleb Eesti Kirikute Nõukogu Tallinnas Radisson SAS hotellis kultuuriturismialase projekti „Teeliste kirikud 2006” teatmikku, milles tutvustakse eeloleval suvel kõigile huvilistele avatud pühakodasid.

Eesti Kirikute Nõukogu egiidi all valminud teatmik on käepärane abivahend turistidele ja matkajatele, tutvustades eesti ja inglise keeles 181 pühakoda. Teatmik annnab infot kirikute ajaloost, vaatamisväärsustest, suvistest lahtioleku- ja jumalateenistuste aegadest, samuti teavet kirikukontsertidest ning majutusvõimalustest.

Eesti Kirikute Nõukogu president piiskop Einar Soone ütleb teatmiku avasõnas: ”Kuuendat aastat on paljude Eestimaa kirikute uksed suveajal pikemalt avatud ning kutsuvad kodumaalt ja ka kaugemalt tulnud huvilisi sisse astuma. See on võimalus tutvuda pühakodadesse talletatud kultuuri ja ajalooga. Aga mitte ainult – kirik ja kirikud elavad tänagi oma elu ning pakuvad võimalust osa saada neis peituvast ainulaadsusest.”

Värvitrükis väljaande tiraazh on 23 000 eksemplari ja seda jagatakse tasuta turismiinfopunktides, suuremates Tallinna hotellides ja projektiga liitunud kirikutes üle Eesti, mida on ühtekokku 227.

Paralleelselt trükisele on kasutamiseks ka teeliste kirikute veebileht, millelt saab infot viies keeles (eesti, inglise, saksa, soome ja vene). Veebileht asub aadressil www.teelistekirikud.ekn.ee ning see avatakse uuendatuna alates maikuust.

Info:
Nele Hendrikson

„Teeliste kirikud” projektijuht
e-post: nele(ät)ekn.ee

tel 5332 5292


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002