eng | est 




  Uudised
 
KIRIKUTE NÕUKOGU VÕTTIS VASTU BIOEETILISED SEISUKOHAD

Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad võtsid Tallinnas toimunud töökoosolekul vastu bioeetilised seisukohad, mis puudutavad nii pereplaneerimise kui elu alguse ja lõpuga seotud eetilisi probleeme.

Kirikute nõukogu kümne liikmeskiriku esindajad on seisukohal, et inimelu vajab ja väärib igakülgset kaitset juba eostumise hetkest.

Ühiselt tunnustatakse abielu ja perekonna pühadust ning seksuaalakti loomispärast kuulumist vaid mehe ja naise vahelisse abielusuhtesse. Problemaatilisena nähakse asendusemadust ja hilistatud sünnitust.

Lubamatuks peetakse kloonimist inimkoopiate tegemise eesmärgil, sünnieelse diagnostika käigus selgunud puudega või mittesoovitud soost lapse abordi teel kõrvaldamist ning eutanaasiat. Samas aktsepteeritakse patsientide kannatuste leevendamist valuvaigistite abil.

Info:
Tauno Teder

e-post: tauno(ät)ekn.ee

tel 646 1028, 51 22 564


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002