eng | est 




  Uudised
 
RAHVASTIKUMINISTER SOLMAN OIKUMEENILISTE SEKRETARIAATIDE KOHTUMISEL: KIRIKU ROLL ON RAHUTUTEL AEGADEL RAHU JA LEPPIMIST TUUA
11.03.2020
Foto: Haldi Leinus (Facebook)

Rahvastikuminister Riina Solman rõhutas Tallinnas toimuval Põhja- ja Baltimaade oikumeeniliste sekretariaatide kohtumisel kiriku rolli olulisust rahututel aegadel rahu ja leppimise toojana. 

Rahvastikuminister keskendus 11. märtsil peetud kõnes ühiskonna poolt kirikutele esitatavatele ootustele. "Eesti puhul näib, et ühiskonna ootus kirikutele on, et kirik tooks rahu inimeste ellu. See tähendab siin maailma nurgas mitte suurte globaalsete probleemide lahendamist, vaid üksikisiku häda, vaeva ja puudusega tegelemist, tööd puudustkannatajatega ja elu hammasrataste vahele jäänutega," nentis Solman.

Ta lisas, et meie keerulise ajalooga Eestis kuulub kindlasti leppimise ja lepitamise juurde ka mineviku valupunktide ja raskete juttude ning ajaloosündmuste selgeksrääkimine, mitte nende mahavaikimine või ilustamine. „Nii on lepitajaks olemise juures oluline mäletamine ning kirikute roll mäluasutusena kasvab sedamööda, mida kiiremaks meie ühiskondlik elu muutub," tõdes Solman.

10.-12. märtsil kogunevad Tallinnas Põhja- ja Baltimaade kirikute oikumeenilised sekretärid, et arutada kirikute rolli lepitamise ja ühtsuse poole liikumisel ühiskonnas.  Vastavad kokkutulekud toimuvad regulaarselt, seekordseks võõrustajaks on Eesti Kirikute Nõukogu.

Allikas: Siseministeeriumi 11.03.2020 pressiteade


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002