eng | est 




  Uudised
 
EKN-I HARIDUSKONVERENTS: BIBLIA PAUPERUM EHK PIIBILOOD KUNSTIAJALOOS PÜHAVAIMU KIRIKU JA RAEKOJA NÄITEL
22.10.2018

22. oktoobril toimus Tallinna Pühavaimu kirikus ja Tallinna raekojas Eesti Kirikute Nõukogu hariduskonverents "Biblia pauperum ehk Piibilood kunstiajaloos Pühavaimu kiriku ja Raekoja näitel", mis kuulus nii Kirikute Nõukogu teema-aasta "Eesti usk" kui Euroopa kultuuripärandiaasta ametlikku programmi. Konverentsil osales 170 inimest.

Tervitustega esinesid EKNi haridustöö konsultant piiskop Philippe Jourdan, EKNi president peapiiskop emeeritus Andres Põder ja Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu president Ivo Käsk. Avaettekande pidas Gustav Piir (EELK) teemal "Mis on Biblia pauperum Pühavaimu kiriku näitel?" Seejärel kõlas imeilus ja taevalik Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594) muusikaline teos Missa Papae Marcelli, mida esitas kammerkoor Voces Musicales ja dirigeeris Toomas Siitan.

Pärast kaunist muusikat toimus vestlusring Heiki Haljasorg'i (EKNi haridustöö projektijuht) juhtimisel, kus osalesid Urve Läänemets (ÕK) ja Jaan Bärenson (Eesti Piibliselts) ning kus oli teemaks "Avastame Piiblilugusid Pühavaimu kiriku ja Raekoja näitel". Ettekannetega esinesid Vallo Ehasalu (EELK; ettekanne teemal "Vana Testamendi tähtsus Euroopa kultuuriloos"), Randar Tasmuth (EELK; ettekanne teemal "Uue Testamendi tähtsus Euroopa kultuuriloos"), Robert Tšerenkov (EMK; ettekanne teemal "Piibli ja palve tähtsus inimeste igapäevaelus"), Karmen Maikalu (EKN Eluväärtuste projektijuht; ettekanne teemal "Millistest Vana Testamendi ja Uue Testamendi kangelastest võime eeskuju võtta psühholoogi vaatenurgast?) ja Veljo Kaptein (EEKBKL; ettekanne teemal "Kas kaunis kunst ja kaunis muusika viivad meid Jumalale lähemale?").

Konverentsi lõpus oli kaetud võluv suupistete laud Tallinna Raekojas ning enne söömise algust loeti ka ladinakeelne söögipalve Benedic Domine. Hariduskonverentsi kajastasid erinevad meediaväljaanded, sh Raadio 7, Pereraadio ja Tallinna Televisioon.


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002