eng | est 




  Uudised
 
NELIPÜHA OIKUMEENILINE JUMALATEENISTUS KANNAB RAHU JA LEPITUSE SÕNUMIT

Tänavune nelipüha oikumeeniline jumalateenistus peetakse laupäeval, 26. mail kell 14 Nõmme Rahu kirikus (Võsu 5). Jumalateenistuse sõnum on rahu ja lepitus.

Nelipüha ehk kiriku sünnipäeva jumalateenistuse peateemaks on valitud rahu. „Rahu ei ole midagi garanteeritut. Rahu on nagu vabadus, mis on magusam kui mesi, ent ka sulavam kui mesi. Rahu on nagu armastus, mille püsimine nõuab hoolt ja pühendumist. Rahu inimese ümber algab rahust inimeses. Rahu inimeses algab rahust Jumalaga,” sõnab Tartu Ülikooli rektori kohusetäitja professor Tõnu Lehtsaar, kes peab jumalateenistuse jutluse.

Rahu mõtet kannab ka jumalateenistuse asukoht – Nõmme Rahu kirik, mis sai selle nime 1924. aastal Tartu rahulepingu järgi. Kiriku ülesanne on kuulutada rahu Jumalas, rahu riikide, rahvaste ja uskkondade vahel.

Eesti Kirikute Nõukogu korraldatav oikumeeniline jumalateenistuse üks eesmärkidest on väärtustada Eestis tegutsevaid kristlikke kirikuid, kes vahendavad ühiskonnale kristlikke väärtusi oma erinevate traditsioonide kaudu.

Nelipüha oikumeenilisel jumalateenistusel jutlustab Tartu Ülikooli rektori kohusetäitja professor Tõnu Lehtsaar. Kaasa teenivad Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad.

Jumalateenistuse muusikalist osa sisustavad Nõmme Rahu koguduse meeskoor ja Tallinna praostkonna meesansambel, Tallinna Püha Siimeoni ja Hanna koguduse koor ning Eerik Jõks ja Mart Siimer (Duo Cantores).

Nelipüha on kristlik püha, millega mälestatakse Püha Vaimu laskumist apostlitele 50 päeva pärast Jeesuse Kristuse ülestõusmist ja 10 päeva pärast tema taevaminemist ning tähistatakse Kiriku sünnipäeva.

Jumalateenistuse kannab üle Eesti Televisioon pühapäeval, 27. mail kell 16.10.

Info:
Tauno Teder

Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär
e-post: tauno(ät)ekn.ee

tel 646 1028, 51 22 564


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002