eng | est 




  Uudised
 
KUHU LÄHED, MAARJAMAA? – NOORED KUI MISSIOLOOGILINE VÕIMALUS. ARUTELUÕHTU MEEDIA JA MISJONI MAJA SAALIS, TALLINN, 24. MAIL KELL 16
12.05.2017

 

Järgmine arutelu kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ tekstide põhjal toimub 24. mail, kell 16.00–18.00 Meedia ja Misjoni Maja saalis, Tehnika 115, Tallinn. Seekordseks teemaks on „Noored kui missioloogiline võimalus“. Vaatluse alla võetakse üks põletavamaid probleeme kirikus – kuidas soodustada noorema põlvkonna aktiivsemat tegevust kirikus? Peale arutelu toimub õhtupalvus.

Kohtumine 24. mail on osa 2017. aasta jooksul toimuvast laiapõhjalisest arutelust kirikuelu tulevikust Eestis, mis oli püstitatud kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ üheks eesmärgiks. Arutelude seeria päädib konverentsiga selle aasta lõpus. Kõikide arutelude keskseks teljeks on missioloogiliste võimaluste tõhusam kasutamine Eestis.

Arutelu toimub kogumikus „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ ilmunud vastavasisuliste tekstide põhjal ja arutelu korraldaja eeldab, et arutelul osalejad on sellekohased tekstid läbi töötanud. Tekst, mida oleks tulemuslikus arutelus osalemiseks vaja lugeda on kogumikus lehekülgedel 262–280 „Noored, kui missioloogiline võimalus“ – autoriteks Olga Schihalejev, Titta Hämäläinen, Helina Voogne, Jakob Remmel. Soovitav oleks lugeda ka Joel Reinaru esseed „Minu unistuste kirik“ lk 388–391. 

Tervikkonteksti paremaks taipamiseks oleks hea olla tuttav toimetaja Eerik Jõksi eessõnaga kogumikule lehekülgedel 20–33 „Religioonisotsioloogiast misjoniteoloogiasse“ ja Ingmar Kure artikliga 208–223. Kes ei ole omale saanud kogumikku soetada, võib tellida vajalikud väljavõtted, kirjutades oma soovist aadressil eerik@ekn.ee. Väljavõtete tellimine on prii. Arutelu esmaseks sihtgrupiks on koguduste vaimulikud ja ilmiktöötegijad, eriti need, kes on seotud misjonitööga. Oodatud on aga kõik huvilised ning osaleda võib ka ainult kuulajana. Osavõtt arutelust on samuti prii. Soovijatel palutakse registreeruda hiljemalt 22. mai lõunaks aadressil eerik@ekn.ee. Samalt aadressilt saab küsida täiendavat teavet toimuva kohta.

Ühtlasi kutsun üles kõiki huvilisi andma teada oma soovist korraldada misjoniteemalisi arutelusid teemal „Kuhu lähed, Maarjamaa?“. Sellisest soovist tuleks teata Eesti Kirikute Nõukogu teadurile Eerik Jõksile aadressil eerik@ekn.ee.

Kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ saab Tallinnas osta Piibliseltsi raamatupoest ja Eesti Kirikute Nõukogust; Tartus Pauluse koguduse raamatupoest ning samuti Apollo ja Rahva Raamatu poodidest.

Senitoimunud arutelude kohta on tehtud kokkuvõtted Raadio 7 ja Pereraadio ühissaates „Mõttekoda“.

Rakvere arutelu kohta, kus oli teemaks „Kristlusevälised vaimsed praktikad kui missioloogiline võimalus“ kuula: http://www.raadio7.ee/podcast/mottekoda-2017-04-19/

Räpina arutelu kohta, kus oli teemaks „Kirik ja usk“ kuula: http://www.raadio7.ee/podcast/mottekoda-2017-05-10/

 

Info:
Eerik Jõks

Eesti Kirikute Nõukogu teadur
e-post: eerik(ät)ekn.ee

tel 646 1034


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002