eng | est 




  Uudised
 
„KUHU LÄHED, MAARJAMAA?“ ARUTELUÕHTU RÄPINA MIIKAELI KOGUDUSE DIAKOONIAMAJAS 28. APRILLIL KELL 17
20.04.2017

 

Järgmine arutelu kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ tekstide põhjal toimub 28. aprillil, kell 17.00 Räpina Miikaeli Koguduse Diakooniamajas, Tartu mnt 16. Seekordseks teemaks on „Kirik ja usk“. Vaatluse alla võetakse Eestimaa kristlaskonna olukord ja tõekspidamised ning misjonitöö võimalused kogukonnas. Peale arutelu toimub palvus Taizé lauludega.

Kohtumine on osa 2017. aasta jooksul toimuvast laiapõhjalisest arutelust kirikuelu tulevikust Eestis, mis oli püstitatud kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ üheks eesmärgiks. Arutelude seeria päädib konverentsiga selle aasta lõpus. 

Arutelu toimub kogumikus „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ ilmunud vastavasisuliste tekstide põhjal ja arutelu korraldaja eeldab, et arutelul osalejad on sellekohased tekstid läbi töötanud. Vastasel juhul ei saa arutelu olla konstruktiivne ja on oht mõttevahetuse laiali valgumiseks. Tekstid, mida oleks tulemuslikus arutelus  osalemiseks vaja lugeda on kogumikus lehekülgedel 69–88 „Eestimaa ristiusu süda – kristlaste analüüs EUU 2015 põhjal“ ja 281–291 „“Kihelkond“ kui missioloogiline võimalus – kirjeldav osa“. Samuti on soovitav tutvuda toimetaja Eerik Jõksi eessõnaga kogumikule lehekülgedel 20–33 ja Ingmar Kure artikliga 208–223. Kes ei ole omale saanud kogumikku soetada, võib tellida vajalikud väljavõtted, kirjutades oma soovist aadressil eerik@ekn.ee. Väljavõtete tellimine on prii. Arutelu esmaseks sihtgrupiks on koguduste vaimulikud ja ilmiktöötegijad, eriti need, kes on seotud misjonitööga. Oodatud on aga kõik huvilised ning osaleda võib ka ainult kuulajana.

Kõikide arutelude keskseks teljeks on missioloogiliste võimaluste tõhusam kasutamine Eestis. Osavõtt arutelust on samuti prii. Soovijatel palutakse registreeruda hiljemalt 27. aprilli lõunaks aadressil eerik@ekn.ee. Samalt aadressilt saab küsida täiendavat teavet toimuva kohta.

 

Ühtlasi kutsun üles Kirikute Nõukogu liikmeskirikuid andma teada oma soovist korraldada oma piirkonnas arutelusid teemal „Kuhu lähed, Maarjamaa?“. Sellisest soovist tuleks teata Eesti Kirikute Nõukogu teadurile Eerik Jõksile aadressil eerik@ekn.ee.

Kogumiku „Kuhu lähed, Maarjamaa?“ saab Tallinnas osta Piibliseltsi raamatupoest ja Eesti Kirikute Nõukogust; Tartus Pauluse koguduse raamatupoest ning samuti Apollo ja Rahva Raamatu poodidest.
 

 

 

Esimese arutelu kohta vaata siit. »

Info:
Eerik Jõks

Eesti Kirikute Nõukogu teadur
e-post: eerik(ät)ekn.ee

tel 6461034, 6461028


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002