eng | est 




  Uudised
 
OIKUMEENILISE AASTAPREEMIA PÄLVIS EELK USUTEADUSE INSTITUUT
15.12.2016

15. detsembril toimunud Eesti Kirikute Nõukogu korralisel töökoosolekul anti 2016. aasta oikumeeniline aastapreemia üle Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Usuteaduse Instituudile ja tänukiri Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelamile.

EELK Usuteaduse Instituut on vanima Eestis pidevalt tegutsenud erakõrgkoolina andnud järjepidevalt teoloogilist kõrgharidust alates 1946. aastast ning on oma tegevusega kehastanud Kiriku kui Kristuse Ihu ühtsust selle mitmekesisuses. Instituudi põhiülesandeks on valmistada ette vaimulikke ja töötegijaid kogudustele, töötegijaid teoloogilist, kultuuriloo ja ühiskonnateaduste alast kvalifikatsiooni eeldavatele ametikohtadele avalikus - ja erasektoris, ning tagada akadeemilisel haridus- ja teadustegevusel põhineva kõrghariduse andmine teoloogias ja teoloogiaga haakuvatel erialadel.

Lisaks oikumeenilisele aastapreemiale andis Eesti Kirikute Nõukogu välja tänukirja, mille pälvis Euroopa Parlamendi Eesti saadik Tunne Kelam. Tunne Kelam on teinud tänuväärset tööd inimõiguste ja usuvabaduse heaks ning tutvustanud Euroopa kristlikku pärandit nii Europarlamendis, Euroopas kui ka laiemas maailmas. 

Pidulikul kontsertpalvusel tervitasid kirikute juhte ja esindajaid justiitsminister Urmas Reinsalu ja Siseministeeriumi Usuasjade osakonna juhataja Ilmo Au. Muusikaga rõõmustasid Liina Jõks klaveril, Katariina Jõks alt plokkflöödil ja lauluga Eerik Jõks .

Minister Reinsalu tänas Kirikute Nõukogu liikmeskirikuid senise koostöö eest ning julgustas Eestimaa kirikuid ja inimesi kinni hoidma oma väärtustest. On oluline kanda kristlikke väärtusi meie ühiskondlikku ellu, sest need määravad ära selle, kes me riigi ja rahvana oleme, lisas Reinsalu. 

Usuasjadeosakonna juhataja Au sõnul iseloomustab käesoleva aasta oikumeenilise aastapreemia saajat EELK Usuteaduse Instituuti märksõna avatus muutustele ja toetumine kandvatele väärtusele. 

Eesti Kirikute Nõukogu jõululäkituses kutsutakse inimesi üles vaatama rõõmuga Petlemma hälli poole ning paluma vastsündinud Jõululast, et Ta tuleval aastal juhiks meid halastuse, rahu ja sõpruse ning heasoovlikkuse, õigluse ja usalduse teele.

Info:
Ruudi Leinus

täitevsekretär
e-post: ruudi(ät)ekn.ee

tel 646 1028, 512 2564


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002