eng | est 




  Uudised
 
PÜHAKOJAD AVAVAD TEELISTELE UKSED

1. maist avavad 206 Eesti pühakoda oma uksed, et kõik huvilised – nii turistid, rändajad kui ka lihtsalt uudistajad – saaksid kirikutega tutvuda ning mõningates neist ka ööbida.

Juba kaheksandat aastat veab Eesti Kirikute Nõukogu avatud kirikute projekti „Teeliste kirikud”, mille eesmärk on juhatada inimesi pühakodadesse tutvuma sinna talletatud kultuuri- ja ajalooga.

Lisaks tavapärastele kirikutele ja kogudustele on tänavu projektiga liitunud ka Eesti Evangeelse Vennastekoguduse pühakodasid ning samuti hiljuti avatud Muuga sadama meremeeste kodus asuv oikumeeniline Muuga sadama kabel.

Lähemalt saab avatud kirikute, kloostrite, kabelite ja palvemajadega tutvuda „Teeliste kirikud 2008” teatmiku abil. Trükisest leiab infot kirikutes toimuvate teenistuste ja palvuste kohta, samuti iga pühakoja eesti ja ingliskeelse lühitutvustuse ning info majutus- ja telkimisvõimaluste kohta. Märgitud on avatud kirikute aadressid ja telefonid – hea õnne korral võib teeline kirikutesse sisse saada isegi väljaspool ametlikke lahtiolekuaegu!

Aasta-aastalt on „Teeliste kirikute” teatmiku tiraa˛ suurenenud, ulatudes tänavu 30 000 eksemplarini. Kogu trükk kuulub tasuta jagamisele projektis osalevate kirikute ja turismiinfopunktide (I-punktide) kaudu.

Projektil „Teeliste kirikud” on ka oma kodulehekülg www.teelistekirikud.ekn.ee. Koduleheküljel on info kirikute ja seal toimuva kohta (sh Eesti Kontserdi suvised kirikukontserdid) kättesaadav nii eesti, inglise, saksa, vene, rootsi kui soome keeles. Uue tõlkekeelena lisandub selle suve jooksul prantsuse keel.

„Teeliste kirikud 2008” avab oma hooaja 1. mail ning paljud kirikud jäävad projekti raames teelistele avatuks septembri lõpuni.

Info:
Nele Hendrikson

„Teeliste kirikud 2008” projektijuht
e-post: nele.hendrikson(ät)ekn.ee

tel 5690 9347


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002