eng | est 




  Uudised
 
EESTISSE TULEB AMETLIKULE VISIIDILE TEMA EMINENTS KARDINAL PIETRO PAROLIN, PÜHA TOOLI RIIGISEKRETÄR
06.05.2016
Foto: Allikas: Internet
Pietro Parolin

Vatikani riigisekretär kardinal Pietro Parolin´i  osaleb palvusel teisipäeval, 10. mail  kell 16.oo Tallinna Toomkirikus

10.–11. mail viibib Eestis ametlikul visiidil Püha Tooli riigisekretär kardinal Pietro Parolin, kelle visiidi puhul toimub Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus oikumeeniline palvus teisipäeval, 10. mail kell 16.oo. See on ajalooline sündmus ja möödunud on 25 aastat  diplomaatilistes suhete taaskehtestamisest Eesti riigi ja Püha Tooli vahel ning täitumas 23. aastat paavst Johannes Paulus II visiidist Eestimaale. Palvuse viivad läbi Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad ja kõik on oodatud!

Lisaks oikumeenilisele palvusele on kardinal Parolinil kavas kohtuda president Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimehe Eiki Nestori, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Marina Kaljurannaga. Kohtumistel riigijuhtidega arutatakse kahepoolseid suhteid, rändekriisi, julgeolekuolukorrast, kliimaküsimusi, humanitaar- ja arenguabi ning olukorda Vahemere regioonis. 

Kolmapäeval, 11. mail viibib kardinal Parolin Tartus, kus ta kohtub Tartu linnapea Urmas Klaasi ja Tartu Ülikooli rektori Volli Kalmuga. Kardinal Parolin peab Tartu Ülikoolis ka avaliku loengu teemal "The diplomatic activity of the Holy See at the service of peace". Külastatakse ka Tartu katoliku Hariduskeskust ning Valga Püha Vaimu kogudust.

 

 

 


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002