eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU: 2016 ON ELUVÄÄRTUSTE AASTA
18.03.2016

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) on nimetanud käesoleva, 2016. aasta eluväärtuste aastaks. Aasta jooksul korraldab EKN neli teemanädalat, mis keskenduvad tervele inimesele, tervele perekonnale, tervele ühiskonnale ning tervele loodusmaailmale.

“Terve inimene, terve perekond, terve ühiskond, terve loodus – Eesti Kirikute Nõukogu kutsub nende väärtuste järgi elama ja tegutsema kõiki eestimaalasi, kogukondi, organisatsioone, valitsejaid,” ütles EKN president Andres Põder. “Tahame, et inimestel on Eestis hea ja turvaline elada ning usume, et selleks on vaja ühiselt tegutseda selle nimel, et Eesti oleks helgem, parem ja turvalisem.”

Andres Põderi kinnitusel sõltub püsiväärtuste hoidmisest Eesti elu jätkusuutlikkus. ”Teemanädalatel kutsutakse kaasa mõtlema kõiki inimesi ja ühendusi,” märkis Andres Põder. “Kiriku ülesanne on seista püsiväärtuste eest, olla nende propageerija ja arendaja. Kui inimesed ei tea, mis on õige ja ühiselt väärtuslik, on seda väga rakse ka õigeks ja väärtuslikuks pidada.”

27. märtsist 3. aprillini on tähelepanu all terve inimene, inimelu ja -arengu füüsiline ja vaimne terviklikkus. Tallinna Ülikoolis leiab 1. aprillil aset hariduskonverents “Voorused ja väärtused”, kus David Vseviov, Raul Rebane, Joonas Hellerma ja paljud teised arutlevad inimese tervikliku arengu üle Eestimaa hariduselus.

1.-8. mail keskendutakse tervele perekonnaelule ja selle võimalikkusele kärgperede maailmas. 2. mail korraldab EKN koos SA Väärtustades Elu emadepäeva konverentsi peresuhetest.

13.-20. augustil räägitakse tervest ühiskonnast ja selle tasakaalustatud arengust. Arvamusfestivali ja Eesti iseseisvuse taastamise 25. aastapäeva aegu otsitakse lahendusi terve ja kestliku ühiskonnaelu edendamiseks Eestis.

2.-9. oktoobril räägitakse loodusest kui Loojale kuuluvast elukeskkonnast, kus on antud meile eluvõimalus nagu kõigile teistelegi eluvormidele. Lõikuspühal kutsutakse eestimaalasi tänulikkusele ja teadlikkusele terve ja puhta looduse ning kõigi loodusandide keskel.

 

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN, www.ekn.ee) on kümne Eestimaal tegutseva kristliku kiriku ja koguduste liidu vabatahtlik ühendus edendamaks uskkondadevahelist koostööd Eesti ühiskonna heaks.

 

Lisainformatsioon:

Meego Remmel, EKNi asepresident

E-post: ekn@ekn.ee

telefon: 646 1028

mobiil: 552 5854

 

Eesti Kirikute Nõukogu

Tehnika 115, 10139 Tallinn


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002