eng | est 




  Uudised
 
JÕULUMUUSIKA FESTIVAL "KIRIKUPÜHAD MAARJAMAAL"
28. november 2015 – 7. jaanuar 2016
Foto: Foto: Aive Sarapuu
Foto: Aive Sarapuu

MAARJAMAA 800

Corelli Music www.corelli.ee

Kauni muusikaga imeline jõuluaeg kirikutes, mõisates ja muusikasalongides üle Eesti!

 

Corelli Music rõõmustab publikut juba viiendat aastat jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“. See kestab kogu pika pühadeaja alates 1. advendist 28.-29. novembril läbi jõuluootuste ja pidulike aastalõpu kontsertide kuni kolmekuningapäeva ja õigeusu jõuludeni 6.-7. jaanuaril. Väikest juubelit tähistava festivali pühendab Corelli Music pidusündmusele „Kaheksa sajandit Maarjamaad" ning rõõmustab uue oreli valmimise üle Tartu Pauluse kirikus. Aastalõpu suurvormide kontsertide traditsioon tähistab 10. toimumisaastat ja lõpetab säravalt ka Muusika-aasta 2015. „Kirikupühad Maarjamaal“ patroon on Eesti Kirikute Nõukogu president, peapiiskop emeeritus Andres Põder. 

Jõulufestivali kavas on kontserdid „Pillide kuningas orel Maarjamaal“ 28.-29.11. Tartus ja Tallinnas, „Cantigas de Santa Maria“ 5.-6.12. Rogosi mõisas ja Õpetajate majas, „Messias“ 28.-29.12. Tartus ja Tallinnas ja „Uus täht klassikataevas!“ 7.01. Tallinnas. Pühadehõnguliselt sätendavaid muusikaelamusi pakuvad Ene Salumäe orelil, varajase muusika ansambel Rondellus, säravad vokaalsolistid, Eesti Filharmoonia Kammerkoori ansambel, Corelli Barokkorkester, dirigent Martin Sildos ja kuus laulvat härrasmeest ehk uus ansambel Intonacio.

 

AVAKONTSERDID. Esimene advent 

L 28.11.2015 kell 16 Pauluse kirik, Riia 27, Tartu

P 29.11.2015 kell 16 Rootsi-Mihkli kirik, Rüütli 7/9, Tallinn

KAVA: „Pillide kuningas orel Maarjamaal“

ESINEJA: Ene Salumäe (orel)

Jõulufestivali avakontsertidel kõlavad Maarjamaalt võrsunud  heliloojate-klassikute (Lembit Avesson, Roman Toi, Arvo Pärt, Hugo Lepnurm) ja nende suure eeskuju Johann Sebastian Bachi väärikad oreliteosed. Kaheksasaja aastasel Maarjamaal helisenud kauni muusikaga kontserdid tutvustavad imelisi oreleid Tartu Pauluse ja Tallinna Rootsi-Mihkli kirikutes.

SISSEPÄÄS kontserdile vaba suurusega annetusega jõulufestivali toetusfondi!

 

JÕULUOOTUS. Teine advent 

L 05.12.2015 kell 17 Rogosi mõis, Rõuge kihelkond, Võrumaa

P 06.12.2015 kell 19 Õpetajate maja, Raekoja plats 14, Tallinn

KAVA: „Cantigas de Santa Maria“

ESINEJA: varajase muusika ansambel RONDELLUS

Jõuluootuse kavas saab hubases mõisas ja vanalinna muusikasalongis kuulda Rondelluse esituses keskaegseid laule XIII sajandi Hispaaniast, kogumikust „Cantigas de Santa Maria“ (laulud Neitsi Maarjale). Need laulud räägivad Neitsi Maarja imelistest tegudest, mida muusikud tutvustavad ka mõnusate juttudega. Rogosi mõisakool oli toetatav mõis suvises heategevuslikus sarjas „Eesti mõisad 2015“, mille jooksul kogutud raha eest ostetud pillidel musitseerivad nüüd ka mõisakooli lapsed.

PILETID: Rogosis 8/5 €, Tallinnas 10/8 € eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal

 

MESSIAS. Traditsioonilised aastalõpukontserdid 10!

E 28.12.2015 kell 19 Jaani kirik, Jaani 5, Tartu

T 29.12.2015 kell 18 Jaani kirik, Vabaduse väljak 1, Tallinn

KAVA: G.Fr. Händel „Messias“ HWV 56

ESINEJAD: solistid Pirjo Jonas (sopran), Ka Bo Chan (kontratenor), Valter Soosalu (tenor), Uku Joller (bass-bariton)

EESTI FILHARMOONIA KAMMERKOORI ansambel

CORELLI BAROKKORKESTER ajastu pillidel

Dirigent MARTIN SILDOS

Aasta lõpetavad traditsiooniliselt säravad suurvormikontserdid Tartu ja Tallinna Jaani kirikutes, mis on publikut võlunud juba 10 aastat. Händeli populaarseim teos „Messias” valmis 1741. aastal ja sellest on kujunenud maailmaliteratuuri kuulsaim oratoriaalne kompositsioon. Kaunid aariad ja võimsad koorid on publikule eriliselt nauditavad maiuspalad, mis jutustavad jumalaema Neitsi Maarja elu olulisima sündmuse - Kristuslapse sündimise lugu. See haruldane muusika sobib suurepäraselt lõpetama nii piduaastat „Kaheksa sajandit Maarjamaad" kui ka Muusika-aastat 2015 ning aitab häälestuda headusele ja õndsusele, mida Messia sünd endas kätkeb.

PILETID: Tartus 10/8* €, Tallinnas 12/10* € eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal

 

LÕPPKONTSERT ja õigeusu jõulude algus 

N 07.01.2016 kell 19 Jaani kirik, Vabaduse väljak 1, Tallinn

KAVA: „Uus täht klassikataevas“ 

ESINEJA: vokaalansambel INTONACIO, kunstiline juht Ka Bo Chan (kontratenor)

Imelise renessansiaegse muusika kavas helisevad kirikuvõlvide all Gabrieli, Monteverdi, Palestrina jt autorite vaimustavad laulud, millega astub esmakordselt publiku ette täiesti uus ansambel Intonacio. Singapuris sündinud ja nüüd Eestis tegutsev kontratenor Ka Bo Chan on kutsunud endaga koos musitseerima veel viis laulvat härrasmeest - kontratenor Kaarel Telgmaa, tenorid Aleksander Arder ja Rihards Zariñš, bariton Rasmus Erismaa ja bass Andres Alamaa.

PILETID: 10/8* € eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal

 

www.corelli.ee                                              

 www.facebook.com/corellimusic


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002