eng | est 




  Uudised
Vaata pilte »
 
PEAMINISTER RÕIVAS KOHTUS EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU JUHATUSEGA
02. november 2015
Foto: Tauno Tõhk (Riigikantselei)
Foto: Tauno Tõhk (Riigikantselei)

Peaminister Taavi Rõivas kohtus 2. novembril 2015 Stenbocki majas Eesti Kirikute Nõukogu juhatusega. Iga-aastasel kohtumisel tehti ülevaade valitsuse ja Kirikute Nõukogu ühishuvide protokolli rakendamisest.

Peaminister Rõivas avaldas Kirikute Nõukogule ja selle liikmeskirikutele tänu tiheda ja konstruktiivse töö eest sõjapõgenike vastuvõtmise ettevalmistamisel. Peaministri sõnul on kirikute toetus ühiskonna jaoks oluline sõnum. Mitmed Kirikute Nõukogu liikmeskirikud on kaasatud sõjapõgenike vastuvõtmise ettevalmistustesse ning kogudused on lubanud anda nende käes olevaid eluruume sõjapõgenike kasutusse.

Rääkides usulist haridust andvate erakoolide rahastamisest rõhutas Rõivas, et riik toetab haridustoetusega võrdselt kõiki koole, sõltumata omandivormist. Arutelus käsitleti ka erakoolide tegevustoetuse rahastamise võimalusi. 

Kohtumisel tutvustas Kirikute Nõukogu kava Eesti Vabariigi 100. juubeliks piibliteemalise koolituskeskuse ja teemapargi rajamiseks mõnda Eestimaa paika. Samuti oli jutuks piibli uue eestikeelse tõlke ettevalmistamine ning pühakodade säilitamise ja kordategemisega seonduv.

Tänasel kohtumisel peaministriga osalesid Eesti Kirikute Nõukogu president, peapiiskop emeeritus Andres Põder, asepresident Meego Remmel ja täitevsekretär Ruudi Leinus.

Peaministri ja Eesti Kirikute Nõukogu kohtumised hindamaks ja analüüsimaks arenguid ühiskonnas toimuvad 2002. aastal allkirjastatud valitsuse ja Kirikute Nõukogu ühishuvide protokollist lähtuvalt kord aastas.

 

Allikas: Stenbocki maja, 2. november 2015

Kohtumise fotosid näeb siit: »


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002