eng | est 




  Uudised
 
PÖÖRDUMINE RAHVUSVAHELISE TAGAKIUSATUD KRISTLASTE EESTPALVEPÄEVAKS 15.11.2015.

Armsad kaaskristlased, vennad ja õed!

„Pidage meeles vange, nagu te oleksite kaasvangid, ja kurja kannatajad, sest ka teie olete alles maises ihus.“ (Heebrea 13:3)

 

Tänu Jumalale oleme Eestimaal ligi veerand sajandit elanud ja tegutsenud usuvabaduse tingimustes. Me ei ole pidanud kogema füüsilist tagakiusu oma usu praktiseerimisel ja kuulutamisel. Kuid on kurb tõsiasi, et 21.sajandi alguseks on just kristlusest saanud maailma kõige tagakiusatum religioon. Kirjeldamatud kannatused on osaks saanud Süüria, Iraagi, Iraani, Nigeeria, Põhja-Korea, Afganistani, Pakistani, Egiptuse, Etioopia jt riikide kristlastele. Iga 5 minuti järel tapetakse mingis maailma piirkonnas oma usku tunnistav kristlane. 

Mõtleme palves ka pagulaste peale, kes on pidanud oma kodud maha jätma ja põgenema. Palume tarkust, jumalakartust ja vastutustunnet riigijuhtidele seistes silmitsi suurima sõjapõgenikelainega pärast teist maailmasõda.

Kutsume novembrikuu kolmandal pühapäeval, 15. novembril 2015 vaenatud kristlaste eestpalvepäeval kõiki Eestimaal tegutsevaid kogudusi ja konfessioone üheskoos palvetama kogu maailmas oma usu pärast jälitatud, tagakiusatud või vangistatud kristlaste pärast.

 „Ära karda seda, mida sul tuleb kannatada! ... Ole ustav surmani, ja ma annan sulle elukrooni! Kellel kõrv on, see kuulgu, mida Vaim kogudustele ütleb: Võitjale ei tee teine surm mingit kahju!“ (Ilmutuse 2:10,11).

 

 

Eesti Evangeelne Allianss

 Eesti Kirikute Nõukogu


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002