eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU OOTAB OIKUMEENILISTE PREEMIATE LAUREAATE

Eile toimus Muuga Sadama Meremeeste Kodus Eesti Kirikute Nõukogu töökoosolek, kus kuulutati välja 2008. aasta oikumeeniliste aastapreemiate konkurss. Sellel aastal lähtub see Eesti Vabariigi 90. juubeliaastast.

2008. aasta oikumeeniline aastapreemia antakse välja silmapaistvate saavutuste eest Eesti ühiskonda edendanud oikumeenilistes valdkondades. Preemia laureaadiks võib saada inimene, inimeste rühm või organisatsioon, kes oma isiku või tegevusega on kehastanud Kiriku kui Kristuse Ihu ühtsust selle mitmekesisuses ning edendanud seeläbi Eesti ühiskonna arengut ühes või teises eluvaldkonnas.

Lisaks antakse välja eripreemia kaplanaadi valdkonnas, mis antakse välja pikaajalise tegevuse eest kaplaniteenistuse töös. Preemia laureaadiks võib saada inimene või inimeste rühm, kes oma tegevusega on kaasa aidanud Eesti ühiskonna teenimisele kaplaniteenistuse kaudu.

Aastapreemiate konkursile saab kandidaate esindada 3. novembrini 2008. Preemiad antakse koos aukirjaga kätte Eesti Kirikute Nõukogu aastalõpukoosolekul.

Eesti Kirikute Nõukogu töökoosolekul moodustati ka teoloogiline ümarlaud, mille ülesandeks on mitmepoolse oikumeenilise dialoogi edendamine. Ümarlauda kuuluvad luterlikust kirikust dr Arne Hiob, baptistikirikust dr Peeter Roosimaa, metodisti kirikust pastor Priit Tamm, nelipühi kirikust pastor Meelis Maikalu, karismaatilisest episkopaalkirikust dr Heigo Ritsbek, õigeusu kirikust ülempreester Mattias Palli ning katoliku kirikust isa Vello Salo.

Oikumeenilise ümarlaua moodustamise idee sai alguse Pärnumaal toimunud Eesti Kirikute Nõukogu suviselt töökoosolekult, kus arutati mitmepoolse oikumeenilise dialoogi võimaluse üle ristimise teemal. 

Pärast töökoosolekut osalesid liikmeskirikute juhid ja vaimulikud meremeeste kodu uue kabeli pühitsemisel.

Kabeli remondi käigus paigaldati seintele Dolores Hoffmanni vitraa˛id ja Tiina Veisseriku ikoonid ning ehitati uus paekivist massiivne altar. 

Järgmine Eesti Kirikute Nõukogu töökoosolek toimub 16. oktoobril.

Info:
Tauno Teder

Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär
e-post: tauno(ät)ekn.ee

tel 646 1028, 51 22 564


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002