eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU KUTSUB 24. APRILLIL 2015 ÜHISPALVUSELE ARMEENIA GENOTSIIDI 100. AASTAPÄEVAL OHVRITE MÄLESTAMISEKS

 

Eesti Kirikute Nõukogu kutsub 24. aprillil 2015 kell 12 ühispalvusele Armeenia genotsiidi 100. aastapäeval ohvrite mälestamiseks. 

Sel päeval tahame seista palves koos paljude kristlastega üle terve maailma usu ja inimelu hoidmise eest. Me tahame ka paluda Jumalat kõikide eest, kes praegusel ajal kannatavad ja keda tapetakse või diskrimineeritakse usu pärast nagu on juhtunud Keenias, Nigeerias, Iraagis, Süürias ja paljudes teistes riikides. Samuti soovime paluda meie Euroopa eest, kus vabadus elada oma usuveendumuste järgi ei ole alati iseenesestmõistetav.

Kutsume kogudusi reedel, 24. aprillil kell 12 helistama kirikukelli. Sellele järgneb ühispalvus Tallinna Jaani Seegi kirikus (Tartu mnt 16A), kus teenivad Eesti Kirikute Nõukogu president peapiiskop emeeritus Andres Põder, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma, Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus ja preester Justinus Kiviloo, Rooma-Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdan, Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu president Meego Remmel, Adventistide Koguduste Eesti Liidu president Ivo Käsk, Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus, muusikaga Eerik Jõks ja Armeenia koor.

Sel aastal kui tähistame Maarjamaa 800 aastat, avagem oma süda inimeste vajadustele üle terve maailma ja palugem, et kõikidel inimestel igal pool säiliks alati vabadus uskuda ja elada oma usu järgi.

 

Eesti Kirikute Nõukogu


e-post: ekn(ät)ekn.ee

tel 646 1028


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002