eng | est 




  Uudised
 
EESTIMAA KIRIKUD AVASID TEELISTELE UKSED

Ligi 200 Eestimaa pühakoda avas suvistele rännumeestele uksed, et kuulutada avatuks projekti „Teeliste kirikud“ üheksas hooaeg.

„Teeliste kirikud“ on Eesti Kirikute Nõukogu avatud kirikute projekt, mille eesmärk on juhatada inimesi pühakodadesse tutvuma kultuuri ja ajalooga. „Meie kirikute lugu on olnud pikk, huvitav ning kohati oluliselt keerulisem kui teistes Euroopa maades. Isegi kui turistidel ja muidu uudistajatel pole mahti ajaloo keerdkäikudesse süveneda, pakuvad meie pühakojad ometi palju huvitavat just sellistena, nagu need tänases päevas meile avanevad,“ sõnas projekti „Teeliste kirikud” projektijuht Nele Hendrikson ning lisas, et just sellepärast kutsutaksegi esmalt kirikuid üles oma uksi kauem avatuna hoidma ning seejärel kõiki inimesi pühakodadesse sisse astuma. “Veelgi enam – kuna osade kirikute juures saab ka ööbida, pakub avatud kirikute projekt mööda Eestimaad ringi rändavatele teelistele suurepärase võimaluse reisi paremaks planeerimiseks!“

Avatud kirikuid tutvustab tasuta jagatav teatmik, mida tänavu trükiti 30 000 eksemplari.

Iga soovija võib selle küsida turismiinfopunktidest, projektiga liitunud kirikutest ja suurematest Tallinna hotellidest. Rohke pildimaterjaliga broshüürist leiab teavet iga pühakoja ajaloo kohta ning seda nii eesti kui inglise keeles. Märgitud on teeliste kirikute lahtiolekuajad, info jumalateenistuste ja/või palvuste kohta, samuti majutusvõimalused (sh telkimine). Traditsiooniliselt on iga kiriku juures ära toodud kontaktandmed, sh telefoninumber, kuhu võib helistada, kui peaks olema soov pääseda kirikusse väljaspool lahtiolekuaegasid. Kõik projektis osalevad kirikud on kantud eraldi broshüüri keskel asetsevale Eesti kaardile – nõnda on neid teel olles lihtsam leida.

Tänavu osaleb „Teeliste kirikute” projektis 188 kirikut. Võrreldes varasemate aastatega on uusi liitujaid viis: EAÕK Lümanda Issandamuutmise kirik, EAÕK Paadremaa Püha Kolmainu kirik, EAÕK Uruste Issanda Taevaminemise kirik, EEVK Pühalepa palvemaja ja EELK Paistu Maarja kirik.

Avatud kirikute hooaeg kestab mai algusest septembri lõpuni.

Trükisele „Teeliste kirikud 2009” lisaks avaldatakse samasisuline veebileht, mis sisaldab infot eesti, inglise, saksa, soome, vene ja rootsi keeles ning kust on lisaks leitavad suviste kirikukontsertide ajad. Veebileht asub aadressil www.teelistekirikud.ekn.ee.

www.teelistekirikud.ekn.ee »

Info:
Nele Hendrikson

„Teeliste kirikud 2009” projektijuht
e-post: teelistekirikud(ät)ekn.ee

tel 5332 5292


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002