eng | est 




  Uudised
 
PREP-PAARISUHTEKOOLITUSED KOGUDUSTE LIIKMETELE
Tallinn

 

Koolitus toimub Tallinnas:

1. Grupp: Aeg: 12. aprillil (kl 18.00 - 21.00), 13. aprillil (kl 10.00 - 18.00) ja 20. aprillil (kl 10.00 18.00)

2. Grupp: Aeg: 26. aprillil (kl 18.00 - 21.00), 03. mail (kl 18.00 - 21.00), 04.mail (kl 10.00 18.00) ja 05.mail kell 14.00 18.00

Koolitus toimub: Sõpruse pst 151 (Tallinna raseduskriisikeskuse ruumes, Peugeot` maja II korrusel, Mustamäepoolne otsauks)

 

Koolitajad:Kaia Kapsta (PREP-paarisuhtekoolituse koolitaja, pere- ja paarinõustaja, rasedus- kriisi nõustaja) ja Hannes Hermaküla (PREP-paarisuhtekoolituse koolitaja).

Registreerumine ja täpsem info: koolitus@rasedus.ee, mob. 56460262 (Kaia Kapsta).

 

PREP-paarisuhtekoolitus koguduste noortele toimub Tallinnas

Sihtgrupp: noored (alla 30a) paarid, kes on kihlatud või olnud alles väga vähe abielus.
 

Koolitus toimub 11. mail (kl 10.00 - 18.00) ja 25. mail (kl 10.00 18.00) aadressil Toompea 3 (Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Toompea koguduse maja)

Koolitajad:Karmen Maikalu (PREP-paarisuhtekoolituse koolitaja, psühholoog, pere- ja paari- nõustaja) ja Meelis Maikalu (PREP-paarisuhtekoolituse koolitaja, vaimulik).

Registreerumine ja täpsem info: maikalu@gmail.com, mob. 56633720 (Meelis Maikalu), 5242744 (Karmen Maikalu)

 

PREP koolituse tutvustus

PREP on lühend inglisekeelsest väljendist The Prevention and Relationship Enhancement Program (ennetav koolitusprogramm paarisuhte tugevdamiseks). Programmi on välja töötanud USA teadlased Denveri Ülikoolis Colorados ning see põhineb enam kui 25-aastasel uurimustööl kooselu ja paarisuhete vallas. Praeguseks on PREP levinud rohkem kui 50 riigis üle maailma.

Eestis on kasutusel siinsetele tingimustele kohandatud PREP-i versioon.

PREP aitab erinevatel sihtgruppidel mõtestada paarisuhte tähendust abielus. Paljudes maades tehakse koostööd kohalike kogudustega. PREP-i põhiselt on välja töötatud programmid nii koolinoortele kui ka sõjaväele, samuti tehakse koostööd vanglate kaplanaatidega.

 

PREP-paarisuhtekoolitusel...

... pööratakse tähelepanu efektiivsete suhtlemis- ja probleemilahendusoskuste omandamisele;

 ... räägitakse sellest, kuidas toime tulla erinevuste ja erimeelsustega; ...teadvustatakse ja vajadusel kohandatakse ootusi abielu ja teineteise suhtes;

 ... käsitletakse erinevaid võimalusi, kuidas ühine rõõm, lõbu, sensuaalsus, seksuaalsus ja sõprus aitavad murda igapäevarutiini ning hoida ja taastekitada lähedust paarisuhtes;

... arutletakse armastuse, andestamise ja üksteise toetamise üle paarisuhtes;

... innustatakse pühendumusele ja kohusetundele ning aidatakse näha kooselu pikaajalise partnerlusena.

 

Kooitusel käsitletakse järgmisi teemasid:

 Turvalisus paarisuhtes: füüsiline, emotsionaalne, pühendumuslik ja kogukondlik turvalisus. Riskifaktorid paarisuhtes: püsivad ja muutuvad riskifaktorid. Ootused paarisuhtes: teadvustamata, põhjendamatud ja rääkimata ootused. Erinevused ja nendega toimetulek. Ohumärgid suhtlemises: pingestamine ehk kasvav tüli, alavääristamine, negatiivne tõlgendamine, vältimine. Hea suhtlemise alustalad: kõneleja-kuulaja tehnika. Varjatud teemad ja peidetud probleemid. Neljasammuline probleemilahendusmudel. Andestamine paarisuhtes. Raskustega toimetulek ja teineteise toetamine. Ühtehoidmine ja sõprus paarisuhtes, ühine rõõm ja koosveedetud aeg. Sensuaalsus ja seksuaalsus paarisuhtes. Armastuse jagamine paarisuhtes: armastuse kuus stiili, XYZ-positiivne sõnum. Abielu pikaajaline perspektiiv: pühendumine ja kohusetunne.

PREP-paarisuhtekoolituse põhimõtteid saab rakendada nii abielueelses nõustamises, kui ka pastoraalses paarinõustamises.
PREP ei sisalda grupitöid, kus paarid peaksid omavahelisi asju avalikult arutama või teistega jagama. Kursusel tehtavad paarisuhteharjutused toimuvad vaid paaril omavahel. Aeg-ajalt aitab paari harjutuste läbiviimisel vaid üks juhendaja.

 

Koolitus toimub tänu Eesti Kirikute Nõukogu toetusele. 


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002