eng | est 




  Uudised
Vaata pilte »
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU ESINDAJAD KOHTUSID LUTERLIKU MAAILMALIIDU PEASEKRETÄRI MARTIN JUNGEGA
Foto: Arho Tuhkru

 

Pühapäeval, 19. jaanuaril 2014 toimus Eesti Kirikute Nõukogu esindajate kohtumine Luterliku Maailmaliidu peasekretäri õpetaja Martin Jungega. 

Kohtumine algas oikumeenilise palvusega Pirita kloostris. 

Eesti Kirikute Nõukogu president peapiiskop Andres Põder tervitas Luterliku Maailmaliidu peasekretäri Martin Junget ja teisi kohtumisest osavõtjaid. Asepresident pastor Meego Remmel tutvustas Eesti Kirikute Nõukogu töövaldkondi ning Eesti usulist maastikku laiemalt. Peasekretär õpetaja Martin Junge tutvustas lühidalt Luterliku Maailmaliidu asutamist ning tegevusi tänapäeval. Koosviibimine lõppes piduliku õhtusöögiga. 

Kohtumisest võtsid osa Eesti Kirikute Nõukogu president peapiiskop Andres Põder, asepresident piiskop Philippe Jourdan, asepresident Meego Remmel, täitevsekretär Ruudi Leinus, liikmeskirikute juhid ja esindajad ning Kirikute Nõukogu kaastöölised. 

Luterliku Maailmaliidu peasekretär Martin Junge saabus Eestisse 18. jaanuaril. Nelja visiidipäeva jooksul külastab ta kogudusi ja kiriku asutusi, võtab osa EELK vaimulike konverentsist Roostal, kus esineb ka ettekandega. Visiidi ajal kohtub Junge Eesti Vabariigi presidendi ja peaministriga.

 

Eluloolist Luterliku Maailmaliidu peasekretärist õpetaja Martin Jungest

Õpetaja Martin Junge on Luterliku Maailmaliidu esimene Ladina-Ameerika päritolu peasekretär, kes valiti sellesse ametisse 26. oktoobril 2009 Šveitsis Genfi lähedal Chavannes-de-Bogis’s toimunud koosolekul. 

Junge sündis 1961. aastal Tšiilis. Aastatel 1980–1986 õppis Junge evangeelset teoloogiat Saksamaal Göttingeni Ülikoolis. 1987. aastal pöördus ta tagasi Tšiilisse ning 1989. aastal ordineeriti ta õpetajaks. Pärast ordinatsiooni teenis Junge aastatel 1989–1994 ja 1994–2000 Santiagos kaht väga erineva sotsiaalse ja kultuurilise taustaga kogudust. 

LML-ga puutus ta esimest korda kokku 1990. aastal, kui Evangeelne Luterlik Kirik Tšiilis (ELKT) lähetas ta stjuuardina Brasiiliasse Curitibasse LML kaheksandale assambleele. Ta osales aktiivselt piirkondlikel kirikujuhtkonna konverentsidel ning oli ELKT delegaat üheksandal assambleel Hiinas Hongkongis.

Aastal 2000 nimetati õp Junge LML misjoni- ja arenguosakonna Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna sekretäriks. Töötades üheksa aastat piirkonna sekretärina, tugevdas ta oluliselt regionaalseid protsesse ja LML liikmeskirikute suhteid Ladina-Ameerikas ning töötas välja kavandi piirkonna edasiste protsesside planeerimiseks.

Õp Junge on täiendanud end Šveitsis Fribourgi Ülikooli juhtimisinstituudis mittetulunduslike organisatsioonide juhtimise alal.

Martin Junge on abielus Marietta Ruhlandiga, peres kasvab kaks last.

 

Martin Junge elulooliste andmete koostaja: LML kommunikatsioonibüroo (http://www.lutheranworld.org/)

 

Info:
Ruudi Leinus

Täitevsekretär
e-post: ruudi(ät)ekn.ee

tel 646 1029


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002