eng | est 




  Uudised
 
NÄITUS ROOMA-KATOLIKU KIRIKU PEAPIISKOP EDUARD PROFITTLICHIST RIIGIKOGUS
17.05.2022

Riigikogus on üleval näitus Rooma-Katoliku Kiriku peapiiskop Eduard Profittlichist.
 
Selle aasta 22. veebruaril möödus peapiiskop Profittlichi surmast Kirovi vanglas 80. aastat. Rooma-Katoliku Kirik mälestab tema surma-aastapäeva rändnäitusega. Näitus kajastab nii sõnas kui pildis peapiiskopi elu, märterlust ja õndsakskuulutamise protsessi. Näitus ei ole koostajate sõnul mõeldud mitte ainult ühe Eesti rahvale truuks jäänud elu ja märtrisurma tutvustuseks, vaid et vaataja saaks korraks mõelda selle üle, kui habras on elu ja millist saatust ning valu peab inimene kandma kurjuse re˛iimi tulemusel.
 
Näituse koostas Marge-Marie Paas ja kujundas Aili Mittal-Jõgiste. Täname Riigikogu vastuvõtmast näitust esmakordselt katoliku kiriku ajaloost.
Näitus jääb Riigikogu ruumidesse juulikuuni 2022. 

 


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002