eng | est 




  Uudised
 
LÄKITUS TAASISESEISVUMISPÄEVA KOLMEKÜMNENDAKS AASTAPÄEVAKS
18.08.2021

EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU LÄKITUS TAASISESEISVUMISPÄEVA KOLMEKÜMNENDAKS AASTAPÄEVAKS

„Vabaduseks on Kristus meid vabastanud. Püsige siis selles ja ärge laske endid jälle panna orjaikkesse!“ (Galaatlastele 5:1)

Läkituse terviktekst on lisatud, selles seisab:

“Eesti iseseisvus on paljude põlvkondade töö ja usu vili. Kristlikud põhimõtted on liitnud inimesi armastuses ja osaduses, austuses ja hoolimises, vastutuses ja teenimises. Jumal on võtnud kuulda palveid ja korraldanud nõnda, et „ihus ei oleks lõhestumist, vaid et liikmed üksmeelselt muretseksid üksteise eest” (1Korintlastele 12:25).

Täna vajab Eesti eriliselt seda vundamenti. Ainult sõnum Jumala armastusest aitab meil suureks saada vaimult, kasvatab eneseväärikust ja vabadusaadet ning õpetab meid arvestama teistega.

Tänagem Jumalat, et ta on kinkinud meile kolmkümmend aastat oma riiki uuesti ehitada! Austagem neid, kes on võtnud vastutuse Eesti iseseisvuse eest. Jätkugu meilgi ligimesearmastust ja kodanikutunnet. Pühakiri kinnitab, et Kristuse läbi „ei ole me enam võõrad ja majalised, vaid pühade kaaskodanikud ja Jumala kodakondsed“ (Efeslastele 2:19).

Soovime kõigile õnnistatud taasiseseisvumispäeva ja tarkust ehitada Eestit!“

Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva raames toimub 20. augustil kell 9.00 – 9.40 oikumeeniline jumalateenistus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Jutlustab EELK peapiiskop Urmas Viilma. Kaasa teenivad Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute vaimulikud.

Jumalateenistus on jälgitav interneti vahendusel https://youtu.be/Eo9FxavTsNk


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002