eng | est 




  Uudised
 
KIRIKUTE NÕUKOGU ANDIS ÜLE OIKUMEENILISED AASTAPREEMIAD

 

Neljapäeval, 18. detsembril anti Tallinnas Pirita kloostris Eesti Kirikute Nõukogu korralisel töökoosolekul üle 2014. aasta oikumeenilised aastapreemiad ja tänukirjad. Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia pälvisid Ilmo Au ja Olav Pärnamets.

Siseministeeriumi usuasjade osakonna juhataja Ilmo Au on suure tahte ning kirega töötanud Eesti erinevate kirikute ülesehitamise nimel ja teinud kõik, et koostöö uskkondade ja riigi vahel sujuks. Vahendades, korraldades, kureerides ja koordineerides on ta olnud oluline vahelüli riigi ja kõigi siin tegutsevate usuorganisatsioonide tarbeks.

Olav Pärnamets on oma isiku ja vaimuliku tegevusega kehastanud Kiriku kui Kristuse Ihu ühtsust selle mitmekesisuses ning edendanud seeläbi Eesti ühiskonna arengut oikumeenilisel kirikumaastikul.

Tänukirjad anti seoses Eesti Kirikute Nõukogu 25. aasta päevaga kolmele asutajaliikmele: Aarne Kriisk, Ülo Meriloo ja Olav Pärnamets, kes on kõik need aastad olnud aktiivselt tegevad kirikutevahelises oikumeenilises töös.

Samuti tunnustati tänukirjaga Sihtasutust Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks kodanikualgatuse „Üks meie seast“ läbiviimise eest.

Oikumeenilise aastapreemia üleandmisel sõnavõtuga osalenud siseminister Hanno Pevkur märkis, et Kirikute Nõukogu paistab silma Eesti kristlike koguduste ja kirikute koostöö tasakaaluka eestvedamisega, mille viimaseks näiteks on teema-aasta „Kaheksa sajandit Maarjamaad“ tähistamine ühiselt riigiasutuste, koolide, vabaühenduste ja kohalike omavalitsustega. „Tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas on oluline leida ühisosa ja lasta ühiskonnas kõlada kristlikel väärtustel, mis on paljudele toeks vastutustundlike otsuste ja valikute tegemisel,“ lisas Pevkur.

 

 

Lisainfo:

Ruudi Leinus

Täitevsekretär

Eesti Kirikute Nõukogu

6461028

5122564

ekn@ekn.ee


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002