eng | est 




  Läkitused
 
KIRIKUTE NÕUKOGU OOTAB PROJEKTITAOTLUSI

Eilsel Eesti Kirikute Nõukogu töökoosolekul kuulutati välja oikumeeniliste projektide konkurss ning kutsuti üles kõiki Eestimaa kogudusi palvetama Vene õigeusu kiriku patriarhi valimiste eest. Seekordset kirikute nõukogu töökoosolekut võõrustas Armeenia Apostliku Kiriku Eesti Püha Gregoriuse Kogudus.

Töökoosolekul välja kuulutatud oikumeeniliste projektide konkursil saavad osaleda kõik Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikud, nende allasutused, kogudused, koguduse liikmed või oikumeeniliselt orienteeritud kristlikud organisatsioonid, kelle projektid teeniksid laiemalt kui ühe Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskiriku huve.

Projektitaotluste esitamise tähtaeg on 23. veebruar 2009. Taotlused saata Eesti Kirikute Nõukogu aadressil Tehnika 115, Tallinn 10139.

Projektitaotluse vormi leiab kirikute nõukogu koduleheküljelt www.ekn.ee/www_tekstid/projektitaotlus.rtf

Töökoosolekul loeti ette ka praeguse Moskva patriarhaadi juhi kohusetäitja metropoliit Kirilli kiri, kus ta avaldab tänu Eesti Kirikute Nõukogu kaastundeavalduse eest patriarh Aleksius II surma puhul ning kinnitab, et Vene õigeusu kirik on jätkuvalt konfessioonide vahelise dialoogi pooldaja ning igati valmis tegema oikumeenilist koostööd.

Eesti Kirikute Nõukogu tegi ettepaneku kõigile kogudustele üle Eesti, et nad võtaksid Vene õigeusu kiriku uue eestseisja ja juhi valimise ka oma eestpalvetesse. „Moskva patriarhaat on ka meie jaoks Eestis tähtis oikumeeniline partner ja me soovime palvetada selle eest, et nende kirikukogu suudaks teha parima valiku,“ sõnas kirikute nõukogu täitevsekretär Tauno Teder.

Esmakordselt oli Kirikute Nõukoguga tutvumas ning ühtlasi ka töökoosolekul osalemas Muinsuskaitseameti juht Kalev Uustalu, kes innustas kirikujuhte tegema tihedamat koostööd pühakodade säilitamise ja arengu riikliku programmi edendamiseks.

Järgmine kirikute nõukogu koosolek toimub 19. veebruaril 2009.



Projektitaotluse vorm (.rtf) »

← tagasi   ↑ üles

 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002